Grujičić za N1: Odgođena promocija knjige Ljiljane Bulatović

Vijesti 06. jul 201713:20 > 13:33
N1

Načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić potvrdio je za N1 da je otkazana promocija knjige "Srebrenica – Laž i podvala srpskom narodu" autorice Ljiljane Bulatović, a koja je trebala biti održana sutra (petak) u Srebrenici.

Načelnik Grujičić je u razgovoru za N1 kazao da je promocija odgođena premda, kako je naglasio, nije bilo pretjeranog osnova za to.

Procijenili smo da bi, iako nema pretjeranog osnova, neki zlonamjerni ljudi mogli isprovocirati neželjene trenutke u Srebrenici. Pogotovo kada idemo prema 11. i 12. julu mi smo procijenili da su nepotrebne takve situacije. U kontaktu sa Ljiljanom Bulatović došli smo do dogovora da se ne održi promocija knjige u ovim danima“, rekao je Grujičić za N1.

On je ponovio da će svi oni koji u Srebrenici budu pokušali napraviti incidente biti sankcionisani.

”Želimo sačuvati stabilnost i ispoštovali sve one koji iskreno žele da odaju počast stradalim 1995., ali i 1992., 1993. i 1994. godine. S tim u vezi, gospođa Bulatović će se oglasiti javno sa svojim otvorenim pismom. Ona je puna razumijevanja, rekla je da ne želi nikakve provokacije, da joj nije to u interesu, da se istina ne može sakriti. Ona želi dati podršku stabilizaciji, dati podršku meni kao načelniku. Mi se trudimo da sve ono što bi moglo da izazove neku neželjenu reakciju – spriječimo. Mislim da onaj ko bude inicirao i prouzrokovao neki incident, snosit će odgovornost”, kazao je načelnik Općine Srebrenica.

Podsjetimo, nekoliko dana uoči 22. godišnjice genocida u Srebrenici kamenovan je automobil Majki Srebrenice. Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić i ranije je poručio da se trebaju smiriti tenzije i da se dostojanstveno dočekaju dani koji slijede.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.