Radnici iz Tuzle pomoć će dobiti danas ili sutra

Vijesti 30. dec 201414:03 > 14:05
Blicko

Pomoćnik ministra za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona Azem Poljić izjavio je danas da bi tuzlanskim radnicima jednokratna novčana pomoć mogla biti uplaćena na račune već danas ili sutra.

“Kako mi imamo informaciju, sredstva su već prebačena na račune Centra za socijalni rad i na račun Merhameta koji je obavio razgovore s robnim kućama koje će dati naturalni paket. Mi smo dali nalog finansijama, a ta sredstva će radnici imati na računima možda već danas ili sutra”, rekao je Poljić na pres-konferenciji u Tuzli. 

Ističe da radnici moraju biti strpljiivi, jer se ne žele napraviti propusti koji bi bili šteta za ovaj kanton a posebno za ovo ministarstvo.

“Mi smo radili u pravcu formalizacije tih odgovornosti koje su nama naprosto pripisane od Vlade TK a moram reći da to ne pripada stanju socijalne potrebe. Nerado smo prihvatili tu odgovornost i obavezu i sada to uvodimo u sistem formalnopravne legilsative da ne bismo postali odgovorni za nezakonite radnje koje se mogu desiti u pravcu dodjele te pomoći”, poručio je Poljić.