Nesvakidašnji slučaj: Bh. firma naredila masaže radnicima

Vijesti 07. jul 201713:33 > 13:35
Pixabay.com

Predsjednik kompanije Boksit iz Milića Rajko Dukić uveo je obavezu radnicima da se najmanje dva puta mjesečno masiraju na masažnim foteljama koje je firma nabavila, ali da tu uslugu moraju i platiti 10 KM mjesečno.

U protivnom, kompanija će osobama koje ne koriste masažne fotelje odbiti isti iznos prilikom isplate plate.

U kompaniji “Boksit” ovaj potez pravdaju brigom o opštem zdravlju zaposlenih.

Nabavljene su masažne fotelje, sa namjerom da zaposleni, tamo gdje su postavljene i za male pare, mogu u toku radnog vremena, obaviti masažni tretman, odnosno relaksirati se i opustiti. To svakako treba da doprinese opštem zdravlju odnosno mentalnoj i fizičkoj kondiciji, prevashodno licima koja obavljaju kancelarijske poslove i provode više sati sjedeći“, rekli su u Boksitu.

Svi zaposleni se moraju najmanje dva puta mjesečno podvrgnuti masažnom tretmanu u trajanju po deset minuta.

Ova instrukcija stupa na snagu od prvog jula ove godine“, potpisao je predsjednik kompanije Rajko Dukić.

N1

Da ne bude nikakvih zabuna, Rajko Dukić je saopćio i ‘Dopunu instrukcije’ u kojoj se kaže da svaki radnik svom pretpostavljenom mora prijaviti izlazak sa radnog mjesta da bi koristio masažne fotelje.

“Da bi se mogla primjeniti prethodna Instrukcija, odnosno da ne bi bilo nesporazuma, ko je i koliko koristio masažne fotelje, kome i koliko treba odbiti, zbog nekorištenja istih, obaveza je svakog korisnika, s obzirom na to da koristi masažnu fotelju u radno vrijeme, da zbog toga, svom pretpostavljenom prijavi izlazak sa radnog mjesta.”

Podsjetimo, Rajko Dukić je od ranije poznat po svojim kontroverznim odlukam o čemu smo već ranije pisali.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.