Saša Janković stigao u Potočare

Vijesti 09. jul 201711:46 > 11:53
N1

Predsjednički kandidat na prethodnim izborima u Srbiji Saša Janković danas je stigao u Memorijalni centar Potočari kod Srebrenice kako bi odao počast žrtvama genocida u Srebrenici.

Jankovićeva posjeta je uslijedila kao iznenađenje s obzirom da je njegov dolazak najavljen 11. jula kada se obilježava godišnjica genocida u Srebrenici.

Kako javlja reporterka N1 Aida Hadžimusić, Janković je noseći cvijet Srebrenice na reveru prošetao Memorijalnim centrom Potočari zajedno sa Ćamilom Durakovićem gdje je odao počast žrtvama genocida u Srebrenici.

N1

Mnoge delegacije, političari, osobe iz javnog života su najavile svoje dolazaka u utorak u Memorijalni centar u Potočarima.

N1

Predstavnici ambasada Austrije, Brazila, Bugarske, Češke, Francuske, Grčke, Hrvatske, Indonezije, Irana, Italije, Japana, Kuvajta, Kine, Mađarske, Makedonije, Holandije, Norveške, Njemačke, Pakistana, Palestine, Poljske, Rumunije, Slovenije, Španije, Švicarske, Švedske, Saudijske Arabije, SAD-a, Turske, Velike Britanije i Irske te Ukrajine su na listi gostiju.

Među gostima su i predstavnici EUFOR-a, NATO štaba Sarajevo, Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju, RCC, Grad Sarajevo, Novi Pazar, Tuzla, Općina Centar Sarajevo, Kladanj, ZDK, BPK, HNK, Vlada TK, Kanton Sarajevo, Predstavnički dom i Dom naroda FBiH, Parlamentarna skupština BiH, federalna ministarstva pravde, finansija, rada i socijalne politike, raseljenih osoba i izbjeglica, boraca i invalida, poljoprivrede i šumarstva, razvoja, poduzetništva i obrta, kao i unutrašnjih poslova, a doći će i potpredsjednici FBiH, premijer FBiH Fadil Novalić te potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić.

Bakir Izetbegović će biti predstavnik Predsjedništva BiH. Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine na čelu sa Nenadom Čankom i Čedomir Jovanović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.