Na pripadnike Sudske policije FBiH pustio psa

Vijesti 25. sep 201414:01 > 14:06
Arhiv / Anadolija

Prilikom akcije privođenja optuženog Ć.A., danas u 07.00 sati u ulici Bardakčije, općina Centar Sarajevo, optuženi je na službenike Sudske policije FBiH - Odjeljenje sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo pustio psa, u namjeri onemogućavanja privođenja i pokušaja bjekstva.

Službenici sudske policije su tom prilikom upotrijebili vatreno oružje prema psu. Nakon što je savladan otpor optuženog Ć.A., te optuženi smješten u vozilo sudske policije, na mjesto događaja došao je otac optuženog Ć.M. i fizički napao sudskog policajca u namjeri oslobađanja optuženog. Ć.M. je savladan i predat policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo na dalju nadležnost. 

Optuženi Ć.A. je, po naredbi Općinskog suda u Sarajevu od 14. augusta, doveden u prostorije Općinskog suda u Sarajevu radi prisustva glavnom pretresu. Ovom prilikom je na službenom vozilu sudske policije od optuženog pričinjena i manja materijalna šteta, saopćila je Sudska policija FBiH. 

Sudska policija FBiH će na okolnosti naprijed navedenog događaja provesti internu istragu nakon čega će biti poznato više činjenica, a o predmetnom događaju su obaviješteni Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo i MUP Kantona Sarajevo radi poduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti. 

Ć.A., koji je od ranije poznat policijskim organima, osumnjičen je da je 23. septembra u pritvor Kazneno popravnog zavoda Sarajevo u đonu papuče pokušao unijeti drogu.