Habibović: Tokom Marša mira nije se ni muha čula

Vijesti 11. jul 201710:17 > 10:22
N1

Predsjednik Pododbora „Marša“ Munir Habibović danas je u razgovoru za N1 kazao da su učesnici Marša mira dali najveći doprinos i da su pridržavanjem pravila uspjeli proći cijelu dionicu bez ikakvih problema.

Zahvalio bih se svim učesnicima Marša mira koji su dali svoj doprinos. Bile su visoke temperature, a više od 6.000 učesnika je bilo korektno i pridržavalo se propisa. Bila je problematična druga dionica, ali sve je prošlo u najboljem redu. Učesnici su pomogli da se iznesu tabuti i pomognu da se pripremi sve za dženazu žrtvama genocida“, kazao je Habibović.

Dodao je da postoji problematičnih dionica zbog kojih još uvijek nije moguće ujedinjenje učesnika Marša mira i ultramaratonaca, kako bi eventualno skupa stigli u Potočare.

Trasa je veoma specifična, to su jako nepristupačni tereni da bi se mogli spojiti sa ultramaratoncima i biciklistima. Mi ćemo svake godine raditi na dodatnom usavršavanju ove organizacije, i kako koja godina prolazi sve je bolja organizacija. Mnogo pomažu učesnici jer sazrijevaju. Mi svima damo do znanja da krećemo u pohod da odamo počast žrtvama genocida i u skladu s tim s ponašamo. Vidjeli ste kada smo stizali da se nije čula ni muha“, dodao je.

Istakao je da je specifičnost ovogodišnje organizacije to što je više od 70 posto učesnika bilo omladina.

Više od 70 posto je bilo omladine. Iz Turske je bilo blizu 1.000 ljudi koji su stigli u tri organizovane grupe. Učesnici Marša su prezadovoljni, sinoć sam razgovarao sa barem stotinu njih i svi su iskazali zadovoljstvo i zahvalnost na organizaciji“.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.