Zajović: Vučić širi paranoju na riječ genocid

Vijesti 11. jul 201712:21 > 12:33
N1

Staša Zajović iz Udruženja Žene u crnom razgovarala je sa reporterkom N1 Ivanom Crnogorac u specijalnom programu televizije N1 povodom 22. godišnjice od genocida u Srebrenici.

Sadašnji režim sa Vučićem drži nas u moralnom sunovratu i neispunjavanju narodnih obaveza na koji ga obavezuju. Nikada nije izgovorio riječ genocid i on širi paranoju među narodom na tu riječ. Sve što on radi je na nivou dobijanja jeftinih političkih poena. Sve stvari koje radi jesu na način koji nema veze sa stvaranjem povjerenja u regiji“, istakla je Zajović.

Zajović je komentarisala i nedolazak na komemoraciju članova Vlade Srbije, kao i to da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao kako će izraziti pijetet žrtvama u Srebrenici.

Neka on oda pijetet time što će uvažiti ono što traže porodice srebreničkog genocida, sudske utvrđene činjenice. Licemjerno bi bilo da dolaze oni koji nisu na visini bola porodica žrtava. Insistiranja vrha Srbije da daju pet miliona eura za pomoć Opštini Srebrenica – oni to ne mogu da daju, jer to su naše pare, pare građana i građanki Srbije. Ako se troše zato da se organizuju tribine kojima se pozivaju oni najgori ratni huškači, oni koje dočekuju ministri nakon odsluženja zatvorske kazne u Hagu… Mora se znati kako se troši novac poreskih obveznika. Mi imamo sumnje da će biti na način koji ne doprinosi povjerenju u regiji“, kazala je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.