Kako je Draženka rodila prve kotorvaroške trojke

Vijesti 15. jul 201709:34 > 09:38
Nezavisne

Kad sam otišla na pregled, rekli su mi da nosim dvojke, a na sljedećem pregledu su rekli da ipak nosim trojke. Prvo sam bila u šoku i nisam vjerovala. Ovako počinje svoju priču Draženka Komljenović iz Kotor Varoša, koja je prije više od mjesec dana rodila prve kotorvaroške trojke: Nikolu, Nikolinu i Novaka.

Ova hrabra mlada majka, uprkos tome što je imala težak prvi porod, zbog želje starijeg sina da ima sestru ipak se odlučila na još jednu trudnoću, koja je kad je došlo vrijeme za to ipak prošla bez ikakvih komplikacija.

Kaže da je trudnoću podnosila dobro i nije imala nikakvih problema, a zatrudnila je prirodnim putem, što je vrlo rijetko.

“Nisam se nimalo uplašila iako sam u prvoj trudnoći imala komplikacije nakon kojih sam pala u komu, ali sam htjela da sinu rodim sestru jer je stalno govorio da to želi”, rekla je Komljenovićeva za Nezavisne.

Podrška porodice je, kako ističe, bila najvažnija u toku trudnoće, ali i sad kad je izašla iz bolnice.

“Sin je još mali pa ne može da kaže tačno kako se osjeća i mislim da još nije sve prihvatio, ali kad ga budem malo uključila da mi pomaže oko beba vjerujem da će prihvatiti”, priča Komljenovićeva.

Pojašnjava da je i njen suprug još u prijatnom šoku zbog tročlane prinove.

“Ne brinem se da li ću moći sve stići jer će mi pomagati majka i suprug, a zasad će sve tri bebe spavati u jednom krevecu jer su još male i nema potrebe za tri kreveca”, istakla je ona.

Dodala je da im finansijski neće biti lako jer njen suprug nije stalno zaposlen, ali da će ipak sa svojih deset prstiju uspjeti sve. Najstarija beba je Nikola, pa Nikolina, zatim Novak, koji je i najmanji.

Draženkin suprug Nenad kaže da je, kad je čuo da mu je supruga trudna, najprije bio zatečen jer je očekivao jedno, a već imaju jedno dijete, ali su htjeli da on ne bude sam i da ima barem brata ili sestru.

“Bio sam u Kataru na radu kad mi je žena javila da je trudna. Na drugoj kontroli su joj rekli da nosi dvojke, na trećoj trojke, pa sam joj u šali rekao: ‘Nemoj više ići na kontrole, na kraju će biti i četvorke'”, rekao je ponosni otac kroz smijeh.

Istakao je da je bio prijatno iznenađen jer je trudnoća ipak išla prirodnim putem. Dodao je da ga je bio strah za zdravlje supruge, ali i beba zbog njenog teškog prvog poroda, ali je ipak, kako naglašava, sve prošlo u najboljem redu, bez ikakvih komplikacija.

“Svakodnevno mi je na umu bilo to da li će sve biti u redu, jer sam znao da ni drugi porod neće biti lak i bojao sam se da će biti problema”, kazao je Nenad i dodao da su supruga i on zajedno izabrali imena, pišu Nezavisne.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.