Otac Selme Agić: Sefića ću teretiti do besvijesti

Vijesti 17. jul 201715:49 > 16:07
N1

Danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu iznova počelo suđenje Sanjinu Sefiću i drugima, osumnjičenom za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi, nakon saobraćajne nesreće u kojoj su smrtno stradale Selma Agić i Edita Malkoč.

Roditelji Edite Malkoč iz Bosanske Krupe i Selme Agić iz Bugojna dolazili su uzalud u Sarajevo na prethodna ročišta koja su odgođena, a kako nam je rekao otac tragično preminule Selme, Amir Agić, “nikoga ne zanima to što dolaze po nekoliko stotina kilometara na ročišta”.

Ovo je tuga živa, nakon sedam rasprava vraćamo se na početak. Jednom ne dođe optuženi, drugi put advokat i nikome ništa. To što mi dolazimo nikoga ne zanima. Editin otac dolazi iz Krupe, ja iz Bugojna, znate li koliko je to kilometara. Kakva je ovo država, kakav je ovo sud. Očito da nema države ni suda. Ovo je za mene dno dna“, rekao nam je Agić.

Vidjećemo sa advokaticom da se žalimo, imamo i mi pravo. Ovo ne može ovako, žalosno je“, istakao je Agić za N1.

Govorio je i o optužnici te naveo kako je druga optužnica drugačija nego prva.

Ne znam šta se ovdje i kome štima i zašto je drugačija optužnica. Ja ovaj put nisam došao na suđenje jer ne mogu da podnesem psihički da mi neko kaže da će biti odgoda a niko nam ne kaže ni izvinite ni ništa“, rekao je.

Podsjećamo da je u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu 10. oktobra 2016. godine u večernjim satima Sanjin Sefić vozeći automobil Golf VI brzinom od 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu usmrtio studentice Selmu Agić i Editu Malkoč, nakon čega je pobjegao.

Najviše me pogađa što niko ne odgovara, a prošlo je toliko. Mora neko biti kriv. Ja sam se izjasnio jednom, a teretiću ga i goniti do besvijesti, ako treba prodaću kuću. Sve se zna ko je šta je, ne moraš razvlačiti proceduru“, dodao je.

Podsjetimo, ročišta zakazana za 27. maj i 27. juni su odgođena jer advokati saučesnika nisu prisustvovali ročištu, a naredni put jer sud niti advokat optuženog Amara Salihovića nisu imali informaciju da je optuženi na odsluženju kazne za drugo krivično djelo zbog čega nije pristupio suđenju.

Prvooptuženi Sefić je 12. oktobra 2016. godine uhapšen u Novom Sadu, a 9. januara ove godine izručen je pravosuđu BiH nakon ekstradicijskog postupka.

U slučaj su uključene još četiri osobe, a to su Sanjinova sestra Sara Sefić (23), Dino Alić (30), Amar Salihović (25) i Saud Nišić (29).

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.