SDS: Uređivačka politika RTRS-a iz kabineta Cvijanović

Vijesti 19. jul 201711:15 > 11:29
N1

Na današnjoj pres-konferenciji SDS-a, potpredsjednik te stranke Nedeljko Glamočak i generalni sekretar Igor Ostojić, govorili su o poslovanju RTRS-a, te su istakli kako će danas biti podnesena krivična prijava protiv te televizije.

Ostojić je rekao kako radnici RTRS-a mole da ovjere knjižice kako bi se mogli liječiti, a naveo je i ogroman dug za doprinose koji nije uplaćivan.

Rukovodstvo RTRS-a raspisuju javne nabavke kao da imaju milione na računu. Ko pametan može da ulazi u nove investicije, raspisuje nove tendere, a nije uplatio doprinose za radnike“, rekao je.

Stanje u RTRS-u najviše liči na stanje robnih rezervi prije njihove propasti, zato smo pokrenuli inicijativu kako RTRS ne bi otišla u stečaj“, komentarisao je Glamočak.

Programska šema se kupi od lokalne kuće u Loparama i tu su upetljani lokalni odnosi. Kada je u pitanju uređivačka politika televizije, po našim saznanjima, očito je da je postala glasilo samo jedne stranke, odnosno sva uređivačka politika se osmišljava u kabinetu Željke Cvijanović“, naglasio je Glamočak.

Da je stanje u RTRS-u alarmantno, kazao je da o tome govori i pismo radnika kojim su se obratili narodnim poslanicima gdje se navode sve slabosti.

Upoznaćemo tužilaštvo sa ovim da bi se na vrijeme reagovalo i kako se ne bi reklo da se nije znalo za ovo, ni ko je odgovoran. Moramo spriječiti propast RTRS jer je finansiraju građani RS najvećim dijelom“, rekao je Glamočak.

O konferenciji za medije predsjedavajućeg Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staše Košarca da Savez za promjene zajedno sa članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem napada RS, Glamočak je naveo: “Sve pres-konferencije, pa i Stašine i mnoge druge, organizuju se da prikriju određene probleme, kao što su problemi u RTRS-u, problemi robnih rezervi i mnogi drugi. To je uhodana šema – prebaciti probleme na Savez za promjene i hajdemo dalje“.

Što se tiče javnog duga, Glamočak je rekao kako je Vlada RS probila sve limite, sve mogućnosti i zaduženja te da smatra da ova vlada ne vidi izlaz iz ovog problema.

Najopasnije za RS je što će ova vlada založiti svoja prirodna bogatstva za dugove, a već je to počelo“, kazao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.