Zamjenik reisu-l-uleme o prijetnjama čelnim ljudima IZ u BiH

Vijesti 19. jul 201715:31 > 15:35
Youtube

Prijetnje smrću upućene reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću, njegovom zamjeniku, muftijama i Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini koje su objavljene u glasilu takozvane Islamske države - "Rumiyah", za N1 je komentarisao Husein ef. Smajić, zamjenik reisu-l-uleme.

“Prijetnje ISIL-a su i do sada dolazile kada su u pitanju najodgovorniji ljudi Islamske zajednice Bosne i Hercegovine, pa i Islamske zajednice u cjelosti. Islamska zajednica Bosne i Hercegovine je veoma važan faktor ovoga društva, pogotovo stabilizirajući segmet bosanskohercegovačke zajednice danas. Stoga mi u Islamskoj zajednici vjerujemo u naše sigurnosne snage i njihove izjave u činjenju sigurnosti bh. društva pa i Islamske zajednice u samoj Bosni i Hercegovini”, izjavio je za N1 Husein ef. Smajić, zamjenik reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH.

“Rumiyah” je propagandni magazin takozvane Islamske države. Prema dostupnim informacijama, posljednji julski broj 11. preveden je na upravo toliko jezika. Propagandni magazin prevodi se i na bosanski/hrvatski/srpski jezik. U prethodnom, junskom, broju upućena je prijeteća poruka Srbima i Hrvatima na Balkanu zbog, kako je navedeno, zločina nad muslimanima ‘90-tih godina.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.