Počinje burno festivalsko ljeto u glavnom gradu BiH

Vijesti 19. jul 201716:25 > 20:59
N1

Početak ljetne sezone u glavnom gradu BiH početak je i brojnih festivala u Sarajevu.

Burno festivalsko ljeto u glavnom gradu BiH tek je počelo. Baščaršijske noći, Festival ulične umjetnosti, Sarajevo Beer festival, Sarajevo film festival… samo su neki od festivala koji se dešavaju u glavnom gradu.

Generalno svi gosti vole dolaziti u Sarajevo. SFF je poznat po gostoprimstvu. Ne samo zbog toga što sam ja s ove strane i govorim samo o ekipi SFF-a, govorim generalno o Sarajevu i o Bosancima i Hercegovcima koji vole da im dolaze gosti“, rekla je Elma Tataragić.

Turisti su oduševljeni hranom, gostoprimstvom, historijom, i mnogi žale što neće biti tu u vrijeme Sarajevo Film Festivala, ali kako kažu, posjetit će ostale, mnogobrojne festivale u Sarajevu.

Festivalska groznica već se uveliko osjeća u glavnom gradu BiH, a sami dokaz za to su i puni smještajni kapaciteti. kako se bude približavao SFF ali i drugi festivali koji dolaze u Sarajevo, smještajni kapacitet će se povećavati i samim tim i broj turista.

U mjesecu julu imamo porast broja turista koji dolaze u KS. Ono što je evidentno je da svaki dan raste broj turisti. Kapaciteti su da kažem već popunjeni, do nekih 80-85%, a do kraja jula će se tražiti krevet više u KS“, kazao je Nermin Muzur.

Ako je suditi prema podacima do kojih smo došli, Sarajevo će tokom festivalskih dana biti preplavljeno turistima koji su već počeli stizati. Glavni grad BiH će i ove godine “živjeti 0-24”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.