Panonska jezera – slana voda i mnoštvo sadržaja

Vijesti 21. jul 201717:33 > 19:06
N1

Spas od velikih vrućina građani traže u Panonskim jezerima. Za mjesec i po ova jezera je posjetilo 200.000 kupača. Samo prošli vikend 34 autobusa kupača iz BiH i regije došla su, a za ovaj vikend očekivanja su i veća.

Panonska jezera nude atraktivne sadržaje od 2003. godine. Gradski trg je u blizini, kao i sojeničko neolitsko naselje, sportski tereni, slani slapovi i brojni drugi sadržaji.

Za ovu sezonu karakteristično je da raste broj posjeta kupača koji dolaze iz Hrvatske, Srbije, zemalja Evrope, a posebno skandinavskih zemalja koje godišnje odmore provode na Panonskim jezerima.

Ove godine je prvi put. Inače, dolazimo često ovdje i pravo nam je lijepo. Volimo ovdje da dođemo“, rekao je Enes Džinić iz Danske.

Došao sam ovdje i ovdje je malo toplija voda, tamo malo hladnija. Da se privikne malo tijelo. Idem malo probati to da popravim vrat malo“, kazao je Damir Ljuhan iz Australije.

O brojnim sadržajima i sigurnosti kupača brine oko 150 uposlenika, a svake godine uvodi se nešto novo za sve one koji se žele okupati u slanoj vodi koja se pročišćava dva puta dnevno.

Ove godine smo otvorili treću južnu ulaznu kapiju čime smo rasteretili ulaze na Panoniku s obzirom na velike dnevne kapacitete. Preko 15.000 gostiju dnevno. Imali smo jedan dan sa 16.000 gostiju. Nova kapija odradila je svoje, rasterećeni su ulazi i puno lakše je ući. Naravno, tu su novi ugostiteljski objekti, novi sadržaji i puno nove zabave“, istakao je Maid Porobić, cirektor „Pannonica“ Tuzla.

Iako je prošle godine bilo puno kišnih dana, jezera je posjetilo 260.000 osoba, ove godine jedino što Panonska jezera trebaju je što više sunčanih dana.

Ukoliko posluži lijepo vrijeme, uprava Panonike se nada da će oko 35.000 osoba posjetiti do kraja sezone slana jezera u centru Tuzle.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.