Osman Puškar novi ministar u Vladi TK

Vijesti 26. jul 201714:44 > 14:47
N1

Osman Puškar iz BPS-a imenovan je za ministra razvoja i poduzetništva Tuzkanskog kanton, odlučeno je na današnjoj sjednici Skupštine TK. Ovo mjesto bilo je upražnjeno već nekoliko mjeseci nakon što je sada već bivši ministar Nermin Hodžić podnio ostavku.

“Ja dolazim iz poduzetničkog kraja koji se zove Gračanica i to je kraj u kome se puno radi i puno poduzima. Nadam se da ću makar dio te atmosfere uspjeti u ovom vremenu koliko to sve bude trajalo prenijeti  i na ostali dio našeg kantona i nadam se da ću to uspješno obaviti”, kazao je novi ministar Puškar.

Poslanici u Skupštini TK usvojili su i Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave TK sa 25 glasova za, šest protiv i dva uzdržana. Na ovaj način omogućeno je da se, nakon provedene javne rasprava koja će trajati 40 dana, donese prijedlog zakona, a koji će u praksi značiti osnivanje novih ministarstva u TK.

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK bit će podjeljeno na dva  ministrastva, pa će TK imati Ministarstvo obrazovanja i nauke te Ministarstvo za kulturu, sport i mlade. Na ovaj način mladi u TK će po prvi put biti u potpunosti obuhvaćeni jednim rosorom koji će isključivo raditi na unaprijeđenju njihovog statusa i položaja u društvu. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.