Podnesena krivična prijava protiv bivšeg načelnika Višegrada

Vijesti 28. jul 201711:35 > 11:41
Wikipedia

Policijski službenici Policijske stanice Višegrad su 27. 07.2017. godine Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo podnijeli Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu za krivična djela ''Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja'', „Nesavjestan rad u službi“ i ''Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave'', protiv S. M. (1956) iz Višegrada.

Naime, on se sumnjiči da je obavljajući funkciju načelnika Opštine Višegrad, zloupotrebio službeni položaj tako što je sa više privrednih subjekata usmeno dogovorao, a potom donosio i ovjeravao Odluku Načelnika o odobravanju sredstava iz budžetske rezerve (u svrhu plaćanja prevoza, prehrambenih i sanitarno-higijenskih paketa) čime je oštetio budžet Opštine s namjerom omogućavanja sticanja protivpravne imovinske koristi.

Takođe je u vrijeme trajanja mandata, počevši od 2013. godine zaključno sa 2016.godinom, zaključivao Ugovore o poslovnoj saradnji sa jednom televizijskom kućom prema kojima je obavezao Opštinu Višegrad da na mjesečnom nivou uplaćuje iznos od 3.000KM, a da pri tom nije postupio po Zakonu o javnim nabavkama čime je povredio pravo da druge medijske kuće u RS ravnomjerno apliciraju i učestvuju.

Osumnjičeni je izvršenim krivičnim djelima, pričinio materijalnu štetu, budžetu Opštine Višegrad, za oko 154.000,00 KM, navodi se u saopštenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.