Golić reagovala na izjave Bakira Izetbegovića u Doboju

Vijesti 28. jul 201712:43 > 12:43
N1

Ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić reagovala je na izjave člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lidera SDA Bakira Izetbegovića

Bakir Izetbegović je, očigledno, isfrustriran Miloradom Dodikom, pa ga optužuje i za ono za što predsjednik Republike Srpske nije nadležan. Nijedan predsjednik Republike Srpske, pa ni Milorad Dodik, ne izdaje dozvole za izgradnju objekata, a ako Bakir Izetbegović utiče na organe nadležne za ove poslove , onda je to, u najmanju ruku, zabrinjavajuće! Zlonamjerno, bošnjački član Predsjedništva BiH je u Doboju optužio Banjaluku za ‘bespotrebno zatezanje oko dozvola’, što je notorna neistina!”, navela je Golić u reakciji.

Kako je navela, Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske prema Zakonu o uređenju prostora i građenju, nije nadležno za izdavanje dozvola za navedeni objekat, o čemu je je još 2015.godine pisanim putem obavijestilo i investitora i lokalnu zajednicu, grad Doboj.

“Izetbegovićev domaćin, gradonačelnik Doboja Obren Petrović je to mogao i potvrditi jer je lično prisustvovao sastanku koji je održan 20.05.2015. godine, u mom kabinetu, na kojem su bili i predstavnici „Benkons Bosna“ d.o.o. iz Doboja, čiji investitori su iz Azerbejdžana i predstavnik Ambasade ove zemlje Araz Alijev, koji se tom prilikom zahvalio i meni lično i Vladi na spremnosti da maksimalno pomognemo nadležnoj lokalnoj zajednici na realizaciji ovog projekta”, stoji u reakciji ministrice  za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.

Kako je navedeno, Vlada Republike Srpske pozdravlja sva ulaganja koja znače otvaranje novih radnih mjesta i pokretanje proizvodnje, što je i dokazala uspostavljanjem jednošalterskog sistema za registraciju poslovnih subjekata, a da se na dozvole za koje je Ministarstvo nadležno, čeka maksimalno 48 časova nakon što investitor dostavi kompletnu dokumentaciju.

“Odgovorno tvrdim da u Republici Srpskoj nema diskriminacije investitora po bilo kom osnovu, da smo apsolutno otvoreni za sve investicije koje znače otvaranje radnih mjesta, naročito u realnom sektoru. Izjava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH u Doboju samo je izraz nepoznavanja situacije, i jedan je u nizu napada na Republiku Srpsku i njene institucije, ali i dokaz da upravo on, svojim neodmjerenim izjavama, stvara prepreke za saradnju u BiH”, navedeno je u reakciji ministrice za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenke Golić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.