NS, GS, DF i SDP uputili zajednički poziv građanima

Vijesti 29. jul 201710:32 > 10:36
N1

Četiri bh. stranke zajedničkom inicijativom pozivaju građane da podrže promjenu imena sportske dvorane u Novom Sarajevu.

Naša stranka (NS), Građanski savez (GS), Demokratska fronta (DF) i Socijaldemokratska partija (SDP) BiH pozivaju građane da potpisivanjem peticije na internetu podrže zajedničku inicijativu da sportska dvorana u Novom Sarajevu nosi ime heroja Gorana Čengića te naglašavaju da bi se tako ispoštovala i volja građana koju su iskazali na zborovima mjesnih zajednica te sarajevske općine.

Pozivamo građane Novog Sarajeva da potpisivanjem peticije na internetu podrže našu zajedničku inicijativu, te tako nastave djelovati u borbi za istinu i borbi da pravi heroji dobiju zasluženo mjesto na mapi našeg grada i u knjigama naše historije“, navodi se u saopćenju.

U zajedničkom saopćenju te stranke podsjećaju da Općinsko vijeće Općine Novo Sarajevo, na posljednjoj sjednici, nije donijelo odluku o imenovanju sportske dvorane. Dodaju da prijedlog za neutralno ime “Novo Sarajevo” za dvoranu nije u skladu sa željama građana te općine. 

Goran Čengić je primjer humaniste i heroja, koji je ubijen od zločinačke ruke jer je spašavao komšiju. Građani Novog Sarajeva znaju njegovu priču jer je to priča pobjede ljudskosti u teškim danima rata i terora koji su tih godina prolazili stanovnici novosarajevskih naselja“, ističe se. ​

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.