Dok god politička vatra gori, koga briga za narod

Vijesti 29. jul 201718:50 > 18:51
N1

U 7 na N1 ove subote pregled događaja koji su ostavili pečat u sedmici iza nas.

Dok je političkim liderima propao ručak u Čovićevom ljetnjikovcu Radobolja kod Mostara, parlamentarci su oborili izvještaj o radu Savjeta ministara i predsjedavajućeg Denisa Zvizdića, koji je godinu za koju ga je pisao, 2016. , ocijenio najuspješnijom do sada.

Raspala se definitivno i vladajuća kolaciju u BiH, iako neki njeni članovi to neće priznati, kao lideri SDA i HDZ. Istovremeno, lider SBB-a igrajući dugoročno za izbore 2018., kalkuliše i sve dalji je od koalicije. Završni udarac njegove partije je neizglasavanje izvještaja o radu Savjeta ministara BiH za 2016.

A Vlast u BiH razočarala je Evropu izostankom potpisa na ugovor o transportnoj zajednici. Šta je eho ovog bh. neodgovornog poteza zbog čega je 240 miliona eura za infrastrukturu pod suspenzijom do daljnjeg ?

Politička igra prenijela se i na obavještajni teren. Ili je to jedno te isto? Parlament je smijenio Nikolu Špirića, šefa Zajedničke parlamentarne komisije koja je zadužena za praćenje rada obavještajaca u BIH. Slijedom toga svi članovi SNSD-a podnijeli su ostavke u parlamentarnim komisijama. Obavještajci u BiH su, javna je tajna, pod prismotrom poltike, a Špirić tvrdi – u pitanju je bitka za državnu Obavještajnu agenciju kao “politički plijen” .

U međuvremenu, slučaj demobilisanih boraca, koji tri mjeseca pod šatorima, pred zgradom Vlade Federacije BiH traže svoj prava, slučaj prevarenih deviznih štediša u švicarcima te penzionera koji traže bijedno povećanje penzija za 10% ne brine prethodnike.

Kao ni to da li će i kakav spas biti za dijelove Agrokora u BiH i njihove radnike koji strahuji od otkaza .

Emisija 7 na N1 na programu je večeras u 20 časova.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.