Velike gužve na granicama

Vijesti 01. aug 201714:32 > 14:34
N1

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Gabela Polje, Trebimlja, Deleuša i Osoje gdje su zadržavanja od jedan do jedan i po sat.

Na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 do 40 minuta.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) podsjećaju vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju neophodnu za prelazak granice.

Zbog brojnih upita građana, napominju da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

Inače, na putevima u BiH danas se saobraća po suhom kolovozu, uz umjeren promet vozila. Savjetuje se izbjegavanje vožnji na duže relacije tokom dana, a ukoliko se ipak putuje, preporučuju se češće pauze.

Mole se vozače da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja.

Danas do 17 sati izvode se radovi na redovnom održavanju tunela (Brdo džamija, Korija i Vratnik) na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Lapišnica, zbog čega se saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju magistralne puteve M-17 Jablanica-Konjic, M-17 Maglaj-Žepče, M-18 Vogošća-Sarajevo, M-4 Simin Han-Kalesija i M-16 Poriče-Kupres.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.