Zvizdić – Marković: Primjer dobrosusjedske saradnje u regiji

Vijesti 02. aug 201712:21 > 12:25
Vlada Crne Gore

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić susreo se danas u Podgorici, na marginama Samita Jadranske povelje, sa predsjednikom Vlade Crne Gore Duškom Markovićem sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i unapređenju regionalne saradnje.

Premijeri su se složili da između BiH i Crne Gore nema otvorenih pitanja i da odnosi dvije države mogu biti primjer dobre saradnje u regiji. Naglasili su da postoji prostor za još kvalitetniju ekonomsku i kulturnu saradnju na obostranu korist građana obje države. Istaknuli su potrebu kreiranja zajedničkih prekograničnih projekata, posebno u segmentu komunikacijskog povezivanja, kako bi se poticao ekonomski razvoj kroz ubrzani promet ljudi i roba.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da je Bosna i Hercegovina već ispunila dobar dio uslova za MAP-a i da bi aktivacija MAP-a bila jedan veliki iskorak za Bosnu i Hercegovinu.

Vlada Crne Gore

Premijer Marković je istaknuo da je posjeta potpredsjednika SAD-a Mike Pencea veoma važna za Crnu Goru kao i za cijeli region Zapadnog Balkana. Istaknuo je da je Crna Gora uz Bosnu i Hercegovinu u svakom smislu, te da je podrška Crne Gore u NATO integracijama neupitna.

Predsjedavajući Zvizdić je čestitao predsjedniku Vlade Crne Gore Dušku Markoviću i građanima Crne Gore punopravno članstvo u NATO savezu i istaknuo da je Crna Gora važan faktor stabilnosti i promovisanja pomirenja i političkog dijaloga u regiji.

Vlada Crne Gore

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.