Zenička bolnica ne može normalno raditi zbog vrućina

Vijesti 02. aug 201713:30 > 13:35
Anadolija

Iz Menadžmenta javne ustanove Kantonalna bolnica Zenica uputili su saopćenje za javnost u vezi rada u ovoj ustanovi na visokim temperaturama koje su zadesile Balkan.

Menadžment JU Kantonalna bolnica Zenica je razmatrao poteškoće pružanja usluga u ovoj stanovi u mjesecu avgustu 2017. godine kada su, po prognozama, najavljene visoke dnevne temperature, te je konstatovao sljedeće:

1. Uslovi za boravak pacijenata u bolesničkim sobama nisu zadovoljavajući do mjere da visoke temperature u prostorijama mogu otežavati liječenje i pružanje zdravstvene njege.

2. Za pojedine aparate za dijagnostiku (CT, MR, UZ…) se ne mogu obezbijediti temperaturni uslovi za rad pa su izloženi zastojima i kvarovima.

3. Uslovi rada uposlenih su otežani.

Zbog gore navedenog donesene su sljedeće odluke:

1. Predlaže se svim medicinskim odjelima, koji imaju ležeće pacijente, da prijem na hospitalizaciju reduciraju na hitne i neophodne indikacije i da se ukoliko je moguće skrati vrijeme hospitalizacije.

2. Hirurški program se reducira na hitne i onkološke indikacije.

3. Dijagnostika, u kabinetima gdje nema uslova za rad aparata, se radi do 12 sati i iza 17 sati. Navedeno organizovati preraspodjelom radnog vremena (popodnevna smjena, osoblje iz dežurstva…) za koju će se na prijedlog napisati posebna odluka.

Istakli su kako su navedene odluke na snazi od 3. augusta 2017. pa do obavještenja o opozivu, kao i da su svi odjeli JU Kantonalna bolnica Zenica obavezni pridržavati se ovih odluka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.