KCUS se oglasio o slučaju Gavrankapetanović

Vijesti 03. aug 201715:57 > 16:07
N1

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) saopćio je danas da su netačni navodi medija da je Upravni odbor tog centra smijenio prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, već da mu je istekao ugovor 11. jula 2017.godine.

Podsjećaju da je Gavrankapetanović bio je šef Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS 19 godina, ali da je UO KCUS usvojio sistematizaciju, koja predviđa pet odjeljenja umjesto ranijih četiri. Napominju da je takav raspored tražio prof.dr. Ismet Gavrankapetanović.

“Nije jasno zbog čega prof.dr. Ismet Gavrankapetanović, a pogotovo prof.dr. Mirza Bišćević, prave takve medijske istupe”, navodi se u saopćenju. 

Također naglašavaju da je prof. dr. Mirza Bišćević jedan od uposlenika koji su davali najeksplicitnije podatke o lošem radu prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, privatiziranju Klinike, upućivanju pacijenata sa KCUS u privatnu praksu, te da je ukazivao na nemogućnost napredovanja, na pojavu infekcija MRSA-om i sličnim dešavanjima na Klinici za ortopediju i traumatologiju, saopćeno je iz KCUS-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Fena