Tužilaštvo formiralo predmet protiv Izetbegovića i Softića

Vijesti 14. aug 201713:10 > 14:46
N1

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine formiralo je predmet protiv Bakira Izetbegovića i Sakiba Softića, potvrđeno je za N1 iz ovog Tužilaštva.

Kako su za N1 kazali iz ove institucije, na temelju dostavljene prijave formiran je predmet i vrše se određene provjere. No, kako nam je rečeno, istraga protiv konkretnih osoba – nije pokrenuta.

Podsjećamo, Narodni demokratski pokret (NDP) podnio je sredinom marta Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića zbog navodne zloupotrebe službenog položaja, te Sakiba Softića zbog lažnog predstavljanja i neovlaštenog preduzimanja službenih radnji u vezi sa pokretanjem revizije presude Međunarodnog suda pravde po tužbi protiv Srbije.

”Narodni demokratski pokret smatra da ovo pitanje, od kako je otvoreno, ima pravni karakter sa ozbiljnim političkim implikacijama zbog čega smo se opredjelili da cijela ova situacija bude riješena pravnim sredstvima pred pravosudnim organima BiH, a ne političkim sredstvima”, saopćeno je tada iz NDP-a.

Više informacija o ovom slučaju bit će poznato naknadno.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.