Lijanović: Čoviću, pobijedit ćemo tebe i Dodika

Vijesti 16. aug 201710:34 > 10:43
Jerko Ivanković Lijanović

Jerko Ivanković Lijanović se oglasio saopštenjem za javnost u kojem se referira na izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Povodom izjave Dragana Čovića, koja se pojavljuje posljednjih dana u medijima, kako će on zaustaviti ukidanje županija/kantona jer je, kako on navodi, to hrvatski interes, obavještavam cijelu javnost u BiH da županije/kantoni nisu apsolutno ničiji interes osim vladajućih stranaka koje su upravo u županijama/kantonima zbrinule svoje kadrove koji bez adekvatnog rada uživaju velike privilegije preko leđa stanovnika u BiH, posebno onih nezaposlenih.

Ja ipak vjerujem u stanovnike FBiH, vjerujem u njihovu volju, njihovo prepoznavanje važnosti ukidanja kantona, njihov trud koji su spremni napraviti za ukidanje kantona i promjene nakon Općih izbora 2018. godine.

Poručujem Čoviću, pobijedit ćemo tvoju politiku i rušilačku politiku tvog prijatelja Dodika. Županije/kantone ćemo ukinuti zajedno sa skoro dva miliona birača u FBiH koji podržavaju promjene, podržavaju ukidanje kantona i izboriti se da iz politike siromaštva i etničkih konflikata koje Vi provodite dovedemo politike etničke suradnje i ekonomskog razvoja”, saopštio je kandidat za člana Predsjedništva na Općim izborima 2018. godine Jerko Ivanković Lijanović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.