VIDEO| Snimak akcije zeničkih specijalaca

Vijesti 22. aug 201713:58 > 14:04
N1/screenshot

Pripadnici Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona jučer su na lokalitetu brda Kuber, iznad sela Dobriljevo, u dijelu obraslom šumom i niskim rastinjem, pronašli zasad biljaka koje svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju.

Kako se navodi u saopćenju MUP-a ZDK, prilikom obilaska terena, na dijelu gdje se nalazio sporni zasad, pripadnici navedene jedinice su pronašli lice B.Z., kod kojeg je, izvršenim pregledom, u ručnoj torbi pronađena određena količina vršica i listova spornih stabljika. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano do dolaska uviđajne ekipe Policijske uprave I, koja je na licu mjesta izvršila uviđaj. O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Nakon izvršenog uviđaja, pronađene stabljike, tačnije 28 stabljika, visine od 120 do 190 cm, su fotografisane i izuzete sa lica mjesta, te će biti dostavljene Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ radi vršenja potrebnih vještačenja.

Nad licem B.Z., rođenim 1986. godine, iz Zenice, je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada. Nakon prikupljenih dokaza i obavještenja, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv navedenog lica, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Pogledajte kako je izgledala akcija zeničke policije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.