Sarajevo: Uhapšen diler sa 10 kg heroina u ruksaku

Vijesti 15. jan 201514:09 > 14:14
FENA / Arhiv

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo sinoć su pronašli deset kilograma materije koja asocira na opojnu drogu heroin i određenu količinu oružja.

Fena

Materija je pronađena kod osobe Š.M. (1973.) iz Sarajeva, a pretresom prostorija koje on koristi pronađeno je i oružje. 

Policijski komesar MUP-a Kantona Sarajevo Vahid Ćosić danas je novinarima kazao da je droga, prema do sada prikupljenim informacija, bila namijenjena za tržište Bosne i Hercegovine i da je njena vrijednosti oko 600.000 KM.

Š.M. je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materijala.

Osim njega uhapšen je i J.S. (1980.) iz Zenice zbog prijevoza i dovodi se u vezu s opojnom drogom i oružjem, a obojica će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predati tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Prilikom pretresa kuće i pratećih prostorija na području općine Novo Sarajevo, koje koristi Š.M., pronađeni su jedna lovačka puška, jedna kombinovana lovačka puška, jedan lovački karabin, dva optička nišana, jedan vazdušni pištolj, 290 puščanih metaka različitog kalibra i jedan prazan okvir za automat ”hekler”. 

U akciji hapšenja učestvovali su policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga u saradnji s policijskim službenicima Prve i Druge Policijske uprave, a pod nadzorom Tužilaštva KS-a.