Građani Sarajeva i Istočnog Sarajeva se družili na Trebeviću

Eko Fest

Sjajna atmosfera, muzika i druženje obilježili su prvi dan 1. Trebević Eko Festa koji je okupio veliki broj građana Sarajeva, Istočnog Sarajeva ali i gostiju iz regiona koji su imali priliku da uživaju u raznim dnevnim sadržajima i aktvinostima, kao i fantastičnom noćnom muzičkom programu.

Eko Fest
Eko Fest
Eko Fest
Eko Fest
Eko Fest
Eko Fest
Eko Fest
Eko Fest

Posjetioci prvog Trebević Eko Festa u jutarnjim i popodnevnim časovima imali su priliku da posjete Eko bazar na kojem je bio prisutan veliki broj izlagača domaćih i eko proizvoda, zatim prezentaciju EYOF-a 2019 koji su zimsku olimpijadu mladih upoznali sa zainteresiranim posjetiocima i uručili im prigodne suvenire. A za ljubitelje sporta osigurane su prezentacije sportskih društava.

Večernji program na Trebeviću- Brus obogatio je nesvakidašnji muzički spektakl umjetnika iz regiona, pa je veliki broj posjetilaca uživao u nastupu beogradske grupe S.A.R.S, Elemental- Zagreb, Helem nejse- Sarajevo, i BABA DJEKS i Friends- Banjaluka- Sarajevo.

Poziv je upućen ljubiteljima dobre zabave, prirode i druženja da se pridruže, a veliki broj zainteresiranih su učesnici radionice afričkih bubnjeva, paraglajding revije– precizno slijetanje, koja se zbog vremenskih ulova održala na Jahorini, i planinarenju na Trebeviću.

Kompanija Centrotrans je i za danas osigurala vanrednu liniju, a polasci su sa parkinga Zemaljskog muzeja su: 10 sati, 12, 14, 16, 18, 20 i 23 sata. Polasci sa Brusa su: 11,13, 15, 17, 19, 22 i u 24 sati.

Cijena povratne karte je 5 KM, a jednosmjerna 3KM. Karte se kupuju u vozilu, saopćeno je iz PR Trebević Eko Fest.

Organizator Trebević eko festivala je udruženje „Trebeco“, a uz podršku gradskih uprava Istočno Sarajevo i Sarajevo i njihovih turističkih organizacija, te Ureda specijalnog predstavnika EU u BiH kao partnera festivala.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.