Ž FBiH: Pet mladića pretuklo otpravnika vozova

Vijesti 28. aug 201711:04 > 11:10
Zfbh.ba

Grupa mladića napala je Z.I. (56.), službeno lice Željeznica FBiH - otpravnika vozova željezničke stanice Sarajevo na dužnosti i nanijela mu teške tjelesne povrede, saopćeno je iz službe za odnose sa javnošću Željeznica FBiH.

Kako se navodi u saopćenju, grupa od pet huligana je dana 26.08.2017. godine u 03.55 sati šarala grafite na bočnoj strani lokalnog voza na relaciji Sarajevo – Zenica koji je bio postavljen na Prvom peronu Glavne željezničke stanice u Sarajevu. U toku izvršenja tog vandalskog čina, opazio ih je otpravnik vozova Z.I. koji je imao namjeru da spriječi nanošenje štete i da zaštiti željezničku imovinu.

Četvorica su pobjegla sa lica događaja, dok je peti, koji je „čuvao stražu“ snažno udario Z.I. u predjelu grudnog koša i nanio mu teške tjelesne povrede i psihičku traumu.

Nakon vanrednog događaja, odmah je pozvana policija i hitna pomoć koja je povrijeđenog radnika medicinski zbrinula i uputila na dalje liječenje.

Zbog uviđaja voz je kasnio u polasku 70 minuta čime je putnicima i ŽBiH nanesene dodatna materijalna šteta.

Uprava ŽFBiH svom radniku Z.I. izražava zahvalnost na požrtvovanom i predanom radu i želi mu brz i uspješan oporavak.

Nažalost, ovo nije prvi slučaj napada na željezničke radnike i imovinu ŽFBiH. Apelujemo na policijske i pravosudne organe da najoštrije sankcionišu vinovnike ovih i sličnih napada na osoblje i imovinu ŽFBiH.  Konačno, ljudski život nema cijenu, navodi se u saopćnenju iz ŽFBiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.