Otkrivena 23 ilegalna migranta na području Bileće i Gackog

Vijesti 28. aug 201713:31 > 13:34
GP BiH/Ilustracija

Na području Bileće i Gackog posljednja tri dana u ilegalnom prelasku državne granice otkrivena su 23 ilegalna migranta, saopštila je Granična policija Bosne i Hercegovine.

Službenici Jedinice granične policije Trebinje u ilegalnom prelasku državne granice spriječili su 13 stranih državljana koji su na teritoriju Bosne i Hercegovine stigli iz Crne Gore. Riječ je o državljanima Alžira, Sirije, Maroka i Irana.

Također, u saradnji s pripadnicima Policijske stanice Gacko Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, otkriveno je deset ilegalnih migranata koji su izjavili da dolaze iz Sirije, Libije, Maroka i Alžira.

Ilegalni migranti su, u skladu sa Zakonom o strancima, prekršajno procesuirani i predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

Istovremeno, službenici Jedinice granične policije Višegrad na graničnom prelazu Vardište u subotu nisu dozvolili ulazak šestero državljana Tunisa zbog neispunjavanja uvjeta za ulazak u BiH.

Iz istog razloga službenici JGP-a Aerodrom Sarajevo u petak na letu iz Istanbula nisu dozvolili ulazak u BiH osmerici državljana Republike Turske. U skladu sa Zakonom o strancima, uručena su im rješenja o odbijanju ulaska u BiH te su vraćeni u Istanbul.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.