Ibrahim Hadžibajrić i Svetlana Cenić o novoj stranci

Vijesti 28. aug 201719:57 > 20:13
N1

Bosanskohercegovačka politička scena uskoro bi mogla postati bogatija za novu stranku, a jedan od njenih lidera bi, prema najavama, trebao biti načelnik sarajevske općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

Mediji su danas objavili informaciju da Hadžibajrić pokreće novi politički projekat, a sam načelnik Starog Grada Sarajevo je u kratkom razgovoru za N1 ispričao da ideja postoji, ali o imenima je još uvijek prerano govoriti.

”Skupština je planirana da se održi 30. septembra, ali vjerujte mi da nemam nijedno ime. Tek kad se vratim s odmora dogovarat ćemo neke stvari. Nemamo imena još”, kazao nam je Hadžibajrić u telefonskom razgovoru ocijenivši ”lupetanjem” svako spominjanje imena.

U međuvremenu se na svom Twitter profilu oglasila i Svetlana Cenić koja je uz podsmijeh demantovala bilo kakvu vezu s novim političkim projektima.

Ekonomsku analitičarku mediji su i ranije dovodili u vezu sa političkim angažmanom, ali sve se dosad završavalo samo na nagađanjima. Tako će, kako je kazala, ostati i sada.

”I opet su me ugurali u neku stranku, kao osnivamo, a ja pojma nemam”, napisala je Cenić.

Više informacija o novom političkom projektu bit će poznato u narednim danima. Podsjećamo, Hadžibajrić je ranije bio član Stranke demokratske akcije i Saveza za bolju budućnost.  Na prošlogodišnjim lokalnim izborima je kao nezavisni kandidat osvojio mandat sa više od 10.000 glasova, dvostruko više od Suada Handanagić, kandidata SBB/SDA koalicije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.