Dragan Mektić žestoko odgovorio Gordani Tadić

Vijesti 29. aug 201714:24 > 14:28
N1

BiH je razvaljena zato što su uništili treći stub vlasti odnosno jer nema pravne države i vladavine prava, kazao je Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH reagujući na izjavu Gordane Tadić v.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH.

Ona je među najodgovornijim osobama za takvo stanje. Zašto je BiH razvaljena govorio sam u pravnom smislu i stojim iza toga. Gordana Tadić se na press konferenciji ponašala kao da je 1991. godina i predratno stanje obraćajući se građanima sa riječima: “Dragi građani, sačuvat ćemo mir i stabilnost“”, kazao je Mektić.

Mektić je istakao da ovo nije predratno stanje da bi se narod BiH pozivao na mir.

Narod ne urušava mir i stabilnost ove države i ne treba pozivati građane. Ona hoće reći da narod ugrožava mir i stabilnost, pa ih poziva da se suzdrže“, komentarisao je ministar sigurnosti BiH.

Mektić je rekao da se Tadić najmanje bavila pitanjem Tužilaštva BiH, a najviše politikom.

Više puta je lagala i govorila, između ostalog, da visoko cijeni kantonalnu tužiteljicu Dalidu Burzić, a pri tome prikuplja informacije za nju radi eventualnog otvaranja istrage. Ona to radi kako bi uspjela spriječiti Dalidu Burzić da joj bude konkurencija. Gordana Tadić je iznijela niz nebuloza te je ignorisala novinarkska pitanja na koja nije imala odgovor.”

V.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH je kazala da “Mektić svojim riječima poziva i na rušenje zgrade Tužilaštva BiH”.

Banjalučki advokat mi je rekao da je i zgrada Tužilaštva BiH ušla korupciju i kriminal, odnosno da je kriminal ušao i u samu zgradu i da je trebamo promijeniti. To što glavna tužiteljica prijeti da će neko biti osumnjičen nije profesionalno i ona to ne može govoriti. Tvrdim da je BiH pravno razvaljena, a da su oni u Tužilaštvu najodgovorniji za takvo stanje.

Ministar sigurnosti je kazao da je Gordana Tadić pokušala napraviti jednu vrstu političke kampanje kako bi javnost preokrenula u svoju korist.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.