Održana sjednica Vlade RS-a, pročitajte detalje

Vijesti 29. aug 201718:39 > 18:42
Vlada RS

Vlada Republike Srpske usvojila je danas, na 58. radno-konsultativnoj sjednici, u Banjaluci, Informaciju o požarima na području regije Trebinje.

Kako se navodi u saopćenju, Vlada kontinuirano prati stanje na područjima zahvaćenim požarima i u stalnom je kontaktu sa predstavnicima lokalnih zajednica, vatrogasnih službi, Centrom javne bezbjednosti Trebinje, Republičkom upravom Civilne zaštite, Centrom za gazdovanje kršom i Helikopterskim servisom Republike Srpske.

Vlada je zadužila Republičku upravu Civilne zaštite, Vatrogasni savez Republike Srpske i Centar za gazdovanje kršom da do sredine septembra sačine detaljnu analizu posljedica požara i dostave je Vladi na razmatranje. Vlada Republike Srpske danas je prihvatila i Informaciju o potpisivanju Protokola o saradnji između Vlade Republike Srpske i Vlade AP Vojvodina.

Kako piše u saopćenju, kao oblasti i pitanja posebno značajna za realizaciju međusobne saradnje, Protokolom su istaknuti: privreda i preduzetnička djelatnost, saradnja razvojnih agencija u cilju privlačenja sredstava iz fondova Evropske unije, nauka, kultura, tehnološki razvoj, obrazovanje i saradnja između univerziteta, intenziviranje trgovinske razmjene, zajednički nastupi na sajmovima, zdravstveni sektor i preventivna zaštita zdravlja stanovništva, razmjena informacija o procedurama, poreskim olakšicama, zakonskim rješenjima o načinu funkcionisanja trgovine i o tržišnim izvoznim potencijalima, itd.

Planirano je da Protokol o saradnji između Vlade Republike Srpske i Vlade AP Vojvodina bude potpisan krajem septembra. Vlada Republike Srpske razmatrala je i usvojila Informaciju o povećanju plata u AD Željeznice Republike Srpske Doboj.

S obzirom da je AD Željeznice Republike Srpske Doboj u procesu restrukturisanja, Vlada Republike Srpske ne podržava povećanje plata u „Željeznicama Republike Srpske“ i smatra da plate treba da ostanu na dosadašnjem nivou, navodi se u saopćenju Sektora za informisanje Vlade RS-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.