Nakon teških optužbi opozicije, stigao odgovor SNSD-a

Vijesti 29. aug 201718:43 > 18:46
Srna

Savez nezavisnih socijaldemokrata reagovao je na teške optužbe koje su na račun ove stranke i vlasti u entitetu Republika Srpska stigle od lidera opozicionih stranaka.

Kako se navodi u saopćenju SNSD-a, Srpska demokratska stranka /SDS/, Partija demokratskog progresa /PDP/ i Narodni demokratski pokret /NDP/ nemaju ni znanja, ni hrabrosti ni volje da se upuste u rješavanje pitanja u Republici Srpskoj, od kojih je goruće – otimanje imovine Srpske od strane Ustavog suda BiH.

Umjesto jasnog stave prema tom problemu i prijedloga za njegovo rješavanje, ističu iz SNSD-a, građani Republike Srpske dobili su kuknjavu opšteg tipa u kojoj su se danas smjenjivali predsjednici tih stranaka Vukota Govedarica, Branislav Borenović i Dragan Čavić, istaknuto je iz SNSD-a.

“Šta su zamjerili koaliciji na čelu sa SNSD-om? Zamjerili su joj što su oni već više od deset godina opozicija i što nikako ne uspijevaju da objasne građanima zašto kukaju svaki put kada vlast izađe sa konkretnim prijedlogom za rješenje nekog pitanja”, navodi se u saopštenju iz SNSD-a.

SNSD je ocijenio da je zanimljivo da su više pažnje posvetili personalnom rješenju u Glavnoj službi za reviziju javnog sektora od imovine Republike Srpske i poručio da je takva opozicija osuđena na dugogodišnje čekanje u redu za vlast.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.