VIDEO: Neobična proslava 30 godina braka u Prnjavoru

Vijesti 03. sep 201715:13 > 15:17
Prnjavor.info

Romko i Gordana Muzeka prije nekoliko dana proslavili su 30 godina braka. Ništa tu ne bi bilo neobično, ali, način na koji je ova jubilarna godišnjica obilježena svakako spada u red zanimljivih i neobičnih proslava.

Bračni par Muzeka trenutno živi i radi u Austriji, a posjetu Prnjavoru iskoristili su kako bi obilježili 30 godina bračne zajednice. Oni su prvobitno namjeravali da godišnjicu obilježe na jedan simboličan način, tako što bi rodbinu, prijatelje, kumove i komšije izveli na zajednički ručak u restoran. Ipak, nije sve kako se planira.

“Prije 30 godina (29. augusta) u Prnjavoru moj suprug i ja smo se vjenčali. Trenutno boravimo u Austriji na privremnom radu, a posjetu Prnjavoru smo iskoristili i kako bismo obilježili naših 30 godina braka. Planirali smo to obilježiti simbolično, jednim ručkom u krugu naših najdražih. Iako smo imali želju otići u neki od restorana, naši kumovi, inače i naše prve komšije Pero i Snježana Petrešin, su nas ubijedili kako to treba napraviti u dvorištu naše kuće, na šta smo mi i pristali“, ispričala je Gordana Muzeka.

Bračni par Muzeka nije ni slutio šta im njihovi kumovi spremaju. Od prvobitno planiranog ručka, za kratko vrijeme, bez znanja Gordane i Romka, oni su organizovali svatove koji su prodefilovali ulicom u kojoj bračni par živi, čime su slavljenike vratili trideset godina unazad kako bi se svi zajedno sjetili kako je to bilo 29. augusta 1987. kada su Gordana i Romko jedno drugom rekli da.

“Nismo mogli ni pretpostaviti šta nas očekuje. Kumovi su nam rekli kako trebamo otići u grad na dva sata, kako bi oni pripremili sve u našem dvorištu. Po povratku dočekalo nas je prijatno iznenađenje ispred kuće. Tu su bila dva motokultivatora, okićeni, pa je svadba mogla početi“, kazuje kroz smijeh Gordana.

Slavljenici Gordana i Romko okićeni, baš kao prije 30 godina, na jednom motokultivatoru, te njihovi kumovi, i ostala rodbina na drugom, krenuli su niz ulicu. Izgledalo je sve kao prije 30 godina, kada su ovo dvoje Prnjavorčana stupili u brak.

Nakon zanimljive i neobične vožnje ulicom, uz ručak, pjesmu i po koju čašicu, u dvorištu porodične kuće veselje je nastavljeno do duboko u noć, piše Prnjavor.info.

https://youtube.com/watch?v=5DJv0hfAl-I

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.