Nakon bijega Sejfovića: Uhapšena dvojica čuvara u Sarajevu

Vijesti 04. sep 201710:11 > 10:26
N1

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo intenzivno rade na rasvjetaljvanju slučaja bijega iz KPZ Sarajevo, odakle je pobjegao Amel Sejfović uz prijetnju vatrenim oružjem.

Vrše se pretresi pojedinih objekata i saslušan je određeni broj osoba, a dvojica zatvorskih čuvara su uhapšena i bit će u pritvoru dok traju istražne radnje.

Izuzeti su video snimci kako bi se utvrdile sve okolnosti, a MUP KS je pojačao aktivnosti na nivou Kantona Sarajevo, s ciljem pronalaska odbjeglog zatvorenika, ali i identifikacije osoba koje su mu pobjegle u bijegu iz KPZ Sarajevo.

Kako je danas saopćeno iz Tužilaštva,  MUP KS dobio je dojavu jučer u 14 sati i 30 minuta da je Amel Sejfović pobjegao iz Kazneno-popravnog zavoda Miljacka u 14 sati i 25 minuta. Nakon toga, po nalogu i pod nadzorom Tužilaštva KS policijski službenici MUP –a KS uz asistenciju pripadnika SIPA-e obavili su uviđaj u Kazneno-popravnom zavodu Miljacka.

”Nakon što je Tužilaštvo KS dobilo usmenu naredbu dežurnog sudije, izvršeni su pretresi tri ćelije, ambulante, svih ormarića koje koriste uposlenici KPZ-a, dva stana i dva automobila. Pretresi su još u toku, a do sada su oduzeti telefoni uposlenika koji su bili na poslu u toku jučerašnjeg dana, u ćeliji Amela Sejfovića pronađena su dva uništena telefona. Izuzeti su video nadzori iz KPZ-a i sa okolnih objekata. Dva uposlenika KPZ-a lišena su slobode. Istovremeno, na području naselja Ciglane pronađen je motor za koji postoji sumnja da je korišten u bijegu. Inače, u toku je uzimanje izjava od svih zaposlenika koji su tokom jučerašnjeg dana bili na radnom mjestu u KPZ-u. Za Amelom Sejfovićem i pomagačima intenzivno se traga”, saopćeno je iz Tužilaštva.

Više informacija bit će objavljeno naknadno.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.