Tanja Fajon gošća Novog dana

Vijesti 05. sep 201713:44 > 06. sep 2017 08:02
N1

Hrvatski premijer Andrej Plenković u dvodnevnoj je posjeti Bosni i Hercegovini. Slučajno ili ne, ovo je njegova druga posjeta našoj zemlji u samo nekoliko dana.

Da li iza ovog posjeta zapravo stoji lobiranje da se u parlamentu izglasa novi Izborni zakon kao i da BiH pristane na izgradnju Pelješkog mosta i da li je o ovome govorio Plenković saznat ćemo u Novom danu?

Sa potpredsjednicom evropskih socijalista i evropskom parlamentarkom Tanjom Fajon rezimiramo Bledski strateški forum. Kuda ide Evropa, a u kojem smjeru se kreću zemlje Balkana. Za koje projekte lobiraju zemlje Zapadnog Balkana u evropskom parlamentu, imaju li podršku. Slikom smo u Briselu.

Slikom smo i u Banja Luci, najavljen je skup koji se protivi kupovini novih automobila političara u RS. Umjesto toga, političarima predlažu da se otvaraju i unaprijeđuju škole.

Knjiga „50 godina bosanskohercegovačkog pop-roka“ Amira Misirlića, predstavlja, do sada najcjelovitiji prikaz rasta i razvoja popularne muzike na području Bosne i Hercegovine u posljednjih pet decenija. Ova knjiga može poslužiti i onima koji profesionalno prate muzičku scenu, ali i kao zgodan podsjetnik i priručnik koji će vam dati relevantne, a nerijetko i zanimljive i široj javnosti nepoznate podatke. Autor knjige, Amir Misirlić gost je ND.

Pregled aktuelnih dešavanja kroz naslove novina sa Senadom Dorićem – urednikom HEMA TV. Kroz Novi dan vodi vas Minela Jašar Opardija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.