Slučaj Sejfović: Uhapšene četiri osobe u Visokom

Vijesti 06. sep 201710:40 > 10:45
N1 (ilustracija)

Četiri osobe na području Visokog uhapšene su pod sumnjom da su pomagale Amelu Sejfoviću prilikom bijega iz KPZ Sarajevo u nedjelju, 3. septembra.

“Po nalogu Tužilašva Kantona Sarajevo, u saradnji sa MUP-om Zeničko-dobojskog Kantona u Visokom su lišene slobode još četiri osobe za koje postoji sumnja da su pomogle Amelu Sejfoviću u bijegu”, potvrdila je za N1 Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Oni se sumnjiče za krivično djelo omogućavanje bijega osobe kojoj je oduzeta sloboda, a u toku je kriminalistička obrada osumnjičenih u prostorijama MUP-a Kantona Sarajevo.

Za N1 je potvrđeno da su izvršeni i pretresi na još nekoliko lokacija u Visokom.

Podsjećamo, danas je na Kantonalnom sudu u Sarajevu održano je ročište za određivanje pritvora osumnjičenim za pomaganje u bijegu iz Kazneno-popravnog zavoda Sarajevom, Amelu Sejfoviću. Osumnjičeni su Nikola Simić i Armin Delalić, zatvorski čuvari, ali i Igor Miloš, medicinski tehničar u KPZ Sarajevo.

Njih se tereti da su pomogli Amelu Sejfoviću u bijegu iz zatvorske jedinice u nedjelju, 3. septembra. Sud će tokom dana donijeti odluku da li će osumnjičenoj trojci biti izrečene mjere pritvora.

Nakon bijega Sejfovića, slobode je lišeno ukupno devet osoba, četiri u samom Kazneno-popravnom zavodu i dvije na području Zenice i posljednje tri osobe koje su uhapšene u Visokom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.