Pročitajte plan posjete Aleksandra Vučića BiH

Vijesti 07. sep 201707:19 > 07:21
TANJUG/Jaroslav Pap

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravit će danas i sutra, 7. i 8. septembra 2017. godine, u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas stiže u Sarajevo u prvu bilateralnu posjetu Bosni i Hercegovini u svojstvu predsjednika i prvu na predsjedničkom nivou nakon šest godina.

U 14:10 sati planirana je zajednička fotografija na svečanom ulazu u zgradu Predsjedništva BiH. Nakon toga će u uslijediti “têtе-à-têtе” susrеt člаnоvа Prеdsјеdništvа BiH i predsjednika Republike Srbije.

U 14.45 uslijedit će sаstаnаk službenih izaslanstava Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, a nakon sastanka u 15:30 planirana je kоnfеrеnciја zа nоvinаrе na kojoj će se predstavnicima medija obratiti predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Nakon posjete Predsjedništvu BiH, predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić će u zgradi Skupštine grada Istočno Sarajevo u 16:05 sati imati sastanak sa rukovodstvom grada Istočno Sarajevo.

U petak, drugog dana posjete, predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić će u zgradi Parlamentarne skupštine BiH imati sastanak sa članovima kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH (10.00 sati), te sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem (10.45 sati).

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.