N1 u selu Buci gdje je uhvaćen Amel Sejfović (VIDEO)

Vijesti 11. sep 201712:42 > 12:49
N1

Nakon intenzivne osmodnevne potrage za odbjeglim Amelom Sejfovićem iz Sarajeva, potraga je okončana u mjestu Buci kod Visokog.

Sejfović je pobjegao iz Kazneno-popravnog zavoda Miljacka 3. septembra 2017. godine, nakon čega su uslijedila hapšenja u vezi njegovog bijega, ali i potraga za njim.

Sejfović će biti sproveden tamo odakle je i pobjegao, odnosno u KPZ Miljacka, budući da je u pritvoru bio zbog postupka koji se vodio u Kantonalnom sudu u Sarajevu, a po optužnici Tužilaštva Kantona Sarajevo u predmetu Raiffesen banka.

On se tereti da je sa grupom osoba opljačkao banku u sarajevskom naselju Ilidža 2015. godine, kada je poginuo biciklista Kemo Bašić. Iza sebe ima više krivičnih djela, a MUP je za njim raspisao potjernicu.

Tužilaštvo KS je od samog bijega Amela Sejfovića koordiniralo i nadziralo sve aktivnosti svih agencija koje su učestvovale u njegovom pronalasku.

Ekipa N1 se nalazi u mjestu gdje je uhvaćen Sejfović, a u videu pogledajte kako je izgledala intenzivna policijska akcija u Bucima, kao i mjesto gdje je pronađen.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.