Ko je Amel Sejfović?

Vijesti 11. sep 201713:00 > 13:07
N1

Amel Sejfović je danas uhapšen nakon devet dana potrage zbog toga što je u nedjelju 3. septembra pobjegao iz Kazneno-popravnog zavoda Miljacka u Sarajevu.

Devet dana je trajala intenzivna potraga policijskih agencija za bjeguncem Sejfovićem koji je uhapšen danas u selu Buci kod Visokog na području Zeničko-dobojskog kantona.

Tokom potrage za Sejfovićem uhapšeno je ukupno deset osoba, a među njima su i tri uposlenika KPZ Sarajevo za koje se sumnja da su bili pomagači u bjekstvu.

Sejfović se tereti da je s grupom osoba 5. novembra 2015. godine na Ilidži u Sarajevu opljačkao Raiffeisen banku kada je ubijen Kemo Bašić. Tužilaštvo KS ih je zbog toga teretilo da su počinili krivično djelo ubistvo, pokušaj ubistva i oružanu pljačku.

Prije toga, Sejfović je bio optužen za pokušaj ubistva pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova KS Davora Milića 2009. godine. Tokom suđenja tužilac je pročitao kopiju e-maila koji je Sejfović 9. novembra uputio komesaru MUP-a KS. U tekstu je naveo “da će biti primoran sve da ih pobije”, te je opisao kako je pobjegao specijalcu te pucao u njegovom pravcu da bi ga zastrašio, te mu držao prigušivač na stomaku.

Prije četiri godine Amel Sejfović je optužen i za oštećenje tuđe stvari nakon što je demolirao zatvorsku ćeliju u kojoj je boravio.

U akciju pronalaska bjegunca po nalogu Tužilaštva KS bili su uključeni pripadnici MUP-a KS, MUP-a ZDK, MUP-a SBK, FUP-a i SIPA-e.

Pogledajte hapšenje Amela Sejfovića u selu Buci kod Visokog.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.