VIDEO: Tok akcije i hapšenja Amela Sejfovića

Vijesti 11. sep 201718:59 > 19:14
N1

U ponedjeljak je u selu Buci kod Visokog uhapšen Amel Sejfović nakon devetodnevnog bjekstva. Ekipa N1 bila je danas u selu Buci. Evo šta smo zabilježili.

Vozila policije, akcija, rotacije. Selo Zbilje kraj Visokog. Saznajemo, stigla je informacija o lokaciji bjegunca iz Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo – Amela Sejfovića. Policajci su krenuli ka selu u blizini Visokog. Sejfović je pronađen. I uhapšen. Šire područje samog mjesta skrivanja ubrzo je i označeno. Novinarske ekipe dalje ne mogu.

Više od sat vremena proteklo je od lociranja, odnosno hapšenja i sprovođenja bjegunca Amela Sejfovića u selu Buci kraj Visokog, kod starog mlina i korita rijeke Fojnice gdje se i skrivao prije samog hapšenja.

Rijetki mještani htjeli su govoriti o danima potrage za bjeguncem Sejfovićem u blizini njihov sela. Policija je tu bila danima, pretraživali su sela, šumu, okolinu – kažu nam.

(Muhamede, kako ste se osjećali ovih dana dok je trajala potraga?) U strahu smo bili velikom. (Jeste li ovih dana, juče ili danas primjetili nešto neobično u selu?) Jesmo, ovuda su bili specijalci. Tražili su ga. (Koliko vremena?) Eto, od kada je pobjegao”, otkriva Muhamed Zahiragić, mještanin sela Buci.

“Odakle je on dovezen tu i s kime je dovezen ne znamo mi ništa. Vidimo samo neku patrolu, policiju. (To ste viđali ovih dana?) Da. Viđali smo policije puno, vidjeli smo neke džipove koji prelaze preko brda Završe. (Da li ste ovih dana bili u strahu?) Nisam. Nisam u strahu nikakvom, neka svako za svoje odgovara”, poručuje Adem Ćeho, mještanin MZ Goduša.

Uviđaj šireg područja oko starog mlina i korita rijeke Fojnice, mjesta gdje se nalazio Amel Sejfović neposredno prije hapšenja, završen je u poslijepodnevnim časovima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.