Mulabdić za N1 komentarisao hapšenje Sejfovića

Vijesti 12. sep 201716:40 > 17:04
N1

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo komentarisao je za N1 hapšenje Amela Sejfovića, bjegunca iz Kazneno-popravnog zavoda Miljacka koji je uhvaćen u okolini Visokog nakon osmodnevne potrage.

Mulabdić je u razgovoru za N1 kazao da su sigurnosni organi u BiH pokazali visok stepen stručnosti prilikom potrage za odbjeglim Sejfovićem iskoristivši priliku da se zahvali svim učesnicima potrage na angažmanu.

”Pripadnici policijskih i sigurnosnih organa u BiH koji su učestvovali u akciji lociranja i hapšenja odbjeglog lica iz KPZ Miljacka iskazali su visok stepen stručnosti, upornosti i profesionalizma. Upravo je to snažna poruka svima onima koji ne poštuju pravnu i demokratsku državu. Želim iskazati zahvalnost i čestitke službanicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo na predanom i iscrpnom radu kao i ostalim učesnicima sigurnosnog sistema Bosne i Hercegovine na izuzetnoj profesionalnosti i stručnosti pokazanoj u toku akcije pronalaska i privođenja bjegunca. Treba napomenuti i značajnu ulogu Tužilaštva Kantona Sarajevo koje je koordiniralo svim ovim aktivnostima. Želim da se zahvalim građanima na iskazanoj pomoći i razumijevanju tokom provođenja policijskih aktivnosti, te da ih ohrabrim obećanjem da će službenici Ministarstva unutrašnjih Kantona Sarajevo i u buduće predano i profesionalno raditi na doprinosu očuvanja i unapređenja sigurnosno ambijenta Kantona Sarajevo”, ispričao je Mulabdić.

Nešto ranije danas, medijima se obratio i ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić. On je kazao da su policijske agencije uspjele pronaći i uhapsiti izuzetno opasnog bjegunca.

“Želim javno da odam priznanje i da pohvalim i Kantonalno Tužilaštvo u Sarajevu i Ministarstvo unutrašnjih poslova Sarajevo, SIPA-u, OSA-u, Graničnu policiju i Federalni MUP koji su za osam dana uspjeli locirati, pronaći i uhapsiti jednog izuzetno opasnog bjegunca Sejfovića koji je pobjegao na jedan, nadam se rasvijetliće se to, čudan način uz spregu sa uposlenicima Centralnog zatvora ovdje u Sarajevu”, kazao je Dragan Mektić, ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.