KCUS: Vrijedna donacija Klinici za gastroenterohepatologiju

Vijesti 14. sep 201717:17 > 17:20
KCUS

Kompanija AbbVie d.o.o. donirala je danas video - kolonoskop Klinici za gastroenterohepatologiju Kliničkog centra Univerziteta Sarajevu (KCUS), koji će omogućiti brže i kvalitetnije dijagnostičke pretrage pacijentima.

Kolonoskopija je etablirana i precizna metoda koja predstavlja “zlatni standard”, kad je u pitanju dijagnosticiranje različitih crijevnih oboljenja.

Primopredaji aparata prisustvovala je i generalna direktorica KCUS prof.dr. Sebija Izetbegović, ljekari i medicinske sestre Klinike za gastroenterohepatologiju. Uime Klinike tu donaciju preuzela je dr. Amra Puhalović, koja je izrazila zadovoljstvo zbog donacije.

”Veoma sam zahvalna generalnoj direktorici prof. dr. Sebiji Izetbegović, direktorici internističkih disciplina prof. dr. Seniji Rašić, šefici Klinike za gastroenterohepatologiju dr. Aidi Saray, koja je i pokrenula inicijativu za donaciju. Aparat ćemo iskoristi na najbolji način”, poručila je dr. Puhalović.

Prema riječima generalne direktorice prof. dr. Izetbegović, saradnja KCUS-a i AbbVie d.o.o. traje dugo.

”Truditi ćemo se i ubuduće da nastavimo zajednički raditi na poboljšanju uvjeta liječenja naših pacijenata. Naši uposlenici su izuzetno stručni, profesionalni i odgovorni u radu, a mi se trudimo pratiti ih i podržati ovisno od mogućnosti, između ostalog i kroz nabavku neophodnih dijagnostičkih aparata i tehničke opreme. Današnja donacija je od velikog značaja kako za pacijente, tako i za ljekare i medicinsko osoblje”, kazala je prof.dr. Izetbegović.

AbbVie je američka biofarmaceutska kompanija osnovana 2013. godine, koja spaja stručnost i stabilnost farmaceutskog sektora s inovativnim duhom biotehnologije. Kompanija ima podružnice u 179 svjetskih zemalja u kojima broji preko 28 hiljada zaposlenika. U Bosni i Hercegovini djeluju od 2013. godine, a osnovna područja djelovanja su imunološki modificirane bolesti i hepatologija.

”Izuzetna nam je čast što doniramo vrijedan aparat, video – kolonoskop, koji će pacijentima upućenim na Kliniku za gastroenterohepatologiju KCUS omogućiti bržu dijagnostičku obradu. Zadovoljstvo nam je da će ta donacija doprinijeti poboljšanju zdravstvene zaštite pacijenata”, rekao je direktor kompanije AbbVie.d.o.o Dario Nenadić, saopćio je Press KCUS.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.