Zašto Nezavisni blok još uvijek nema stranačke organe?

Vijesti 15. sep 201714:51 > 15:20
N1

Osnivačka skupština Nezavisnog bloka održana je proteklog vikenda u Sarajevu, a za predsjednika stranke izabran je Senad Šepić.

No, premda je običaj drukčiji, još uvijek nisu izabrani stranački organi Nezavisnog bloka. Nemaju, dakle, potpredsjednike, sekretare, članove odbora. A razloge je u razgovoru za N1 pojasnio poslanik u Parlamentu Bosne i Hercegovine Sadik Ahmetović.

On je, inače, jedan od osnivača Bloka i član Predsjedništva, a kako je kazao, organi će stranke će biti imenovani tek nakon Općih izbora naredne godine u BiH.

”Mi smo imenovali samo Predsjedništvo, 15 članova i Predsjednika. Izbore u stranci ćemo provesti tek nakon Općih izbora u Bosni i Hercegovini. Ljudi koji dobiju legitimitet tamo, imat će legitimitet i u stranci. To nije uobičajeno u bh. politici. Želimo izbjeći situaciju u kojoj oni kojima narod nije dao glasove donose odluke za one koji jesu”, pojasnio je Ahmetović.

Na Prvoj konvenciji Nezavisnog bloka javnosti su predstavljeni pravci djelovanja. Osnivanje nove stranke privuklo je veliku pažnju javnosti u BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.