Hunt i Carlton pobjednici skokova sa Starog mosta

Vijesti 16. sep 201715:23 > 15:26
Anadolija

Skakač iz Velike Britanije Gary Hunt pobjednik skokova sa Starog mosta u okviru takmičenja Red Bull Cliff Diving.

Drugi je bio Steven Lobue iz Sjedinjenih Američkih Država dok je na trećem mjestu Rus Nikita Fedotov.

Kris Kolanus iz Poljske osvojio je četvrto mjesto, Alessandr De Rose iz Italije bio je peti, Jonathan Paredes iz Meksika šest, Michal Navratil iz Češke sedmi dok je na osmom mjestu završio Sergio Guzman, Meksikanac koji se povrijedio tokom današnjeg skoka.

N1

On je prevezen niz Neretvu prema Kliničkom centru “Dr. Safet Mujić” zbog povrede nakon skoka sa Starog mosta.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Cesilie Carlton iz SAD-a, Helena Merten iz Australije bila je druga dok je Anna Bader iz Njemačke zauzela treće mjesto.

N1

Iako danas nije nastupala zbog ozljede koljena zadobivene prilikom probnog skoka u petak, Australka Rhiannan Iffland zadržala je vodstvo u ukupnom poretku, dok kod muškaraca vodi pobjednik mostarskog natjecanja Gary Hunt.

Posljednja stanica ovogodišnjeg prvenstva Red Bull Cliff Diving je vodopad Rininahue u Čileu, gdje će 21. oktobra biti okrunjeni ovogodišnji najbolji svjetski visinski skakač i skakačica.

Red Bull Cliff Diving ekstremni je sport čija se takmičenja održavaju od 2009. godine, a prvo takmičenje u Mostaru održano je 2015. godine.

Najbolji svjetski skakači izvode spektakularne skokove s platforme visoke 27 metara, dok skakačice skaču s 21 metara visine. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.