Povjereništvu SDA onemogućeno preuzimanje materijala

Vijesti 16. sep 201716:53 > 16:55
Srna

Na današnjoj konstituirajućoj sjednici Povjereništva za Općinsku organizaciju Stranke demokratske akcije (SDA) Zvornik razmatrana je novonastala situacija u toj općini, nakon uvođenja Povjereništva.

Utvrđeno je da stranka i dalje uživa veliko povjerenje građana, te najavljeno da će se ubrzati procesi provođenja izbora u mjesnim odborima (MO) i izboru novog rukovodstva u Općinskom odboru.

Prije zasjedanje bilo je nekoliko pokušaja da se izvrši primopredaja dokumentacije, arhive i materijalno-tehničkih sredstava, ali pored brojnih poziva prema bivšem predsjedniku Općinske organizacije Nedimu Čiviću, on to nije učinio.

– Zbog toga je onemogućeno preuzimanje materijala, a Povjereništvo će u narednom periodu preuzeti sve zakonom predviđene mjere da preuzme materijal i nastavi nesmetani rad Povjereništva – saopćeno je iz stranke.

Jedan od zaključaka današnje sjednice je da se naredne sedmice stavi u funkciju kancelarija Općinskog odbora SDA Zvornik, koja ne funkcionira, gdje će članovi, simpatizeri i ostali građani imati mogućnost blagovremenog informiranja, a tu će se vršiti i reevidencija članstva.

Pozvali su sve članove i simpatizere da ne nasjedaju na dezinformacije koje plasiraju neki od bivših članova SDA Zvornik, saopćeno je iz Povjereništva SDA Zvornik.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVOna ovom linku.