Gradonačelnik Sarajeva učestvuje u polumaratonu

Vijesti 17. sep 201711:09 > 11:11
Grad Sarajevo

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka jutros je učešćem u utrci ozvaničio start 11. Sarajevskog polumaratona ispred BBI centra.

„Raduje nas što svake godine broj učesnika raste: pored sportista i sve više naših građana-rekreativaca učestvuje u ovoj manifestaciji. Ovaj događaj promoviše kako zdrav način života tako i Grad Sarajevo kao važan sportski, ekonomski i turistički centar“, kazao je gradonačelnik Skaka i naglasio da Grad Sarajevo participira finansijski u organizaciji ove najmasovnije sportske manifestacije kao partner Udruženja „Marathon“ i to će nastaviti činiti i ubuduće.

Grad Sarajevo
Grad Sarajevo
Grad Sarajevo
Grad Sarajevo

Ovogodišnji polumaraton okupio je oko 3.000 učesnika iz 30 zemalja, koji učestvuju u G-Drive štafetnom polumaratonu (21,2 km za tim od tri osobe), u utrci za djecu – Zmajzi Kids run (800 m), u utrci za rekreativce Fun Run (4 km) i u utrci za osobe s posebnim potrebama.

Kao i svake godine, utrka će imati humanitarni karakter. Očekuje se da se prikupi preko 20.000 KM koje će se donirati udruženjima koja se bave djecom bez roditeljskog staranja, podrškom osobama sa demencijom, te ekološkim projektima.