Pozlilo četvorici radnika Željeznica RS koji štrajkuju glađu

N1

Četvorici radnika Željeznica Republike Srpske (ŽRS) koji sedmi dan štrajkuju glađu sinoć i jutros je pozlilo, a nakon ukazane ljekarske pomoći vratili su se na Željezničku stanicu u Banjaluci i nastavili sa štrajkom.

Hitna pomoć je intervenisala zbog visokog krvnog pritiska i malaksalosti štrajkača, a jedan od njih imao je i lakšu hiruršku intervenciju.

Štrajk glađu 11 radnika Željeznica RS počelo je u ponedjeljak tražeći da im se isplate naknade za topli obrok i prevoz, kao i da im se omogući ovjera zdravstvenih knjižica, a tokom sedmice broj štrajkača se popeo na 27 osoba.

“Kolege koje su se naknadno pridružile štrajku odustale su zbog pritiska uprave, tako da nas je ostalo 11, a sinoć nam se pridružio još jedan kolega mašinovođa”, rekao je Zlatko Marin, predsjednik Samostalnog sindikata Saobraćajno-transportne djelatnosti u ŽRS koji, takođe, štrajkuje glađu.

Prema njegovim riječima uprava ŽRS svakodnevno radi na zastrašivanju ljudi, prijetnjama, ali da je 12 radnika koji trenutno štrajkuju odlučno da ide do kraja.

“Pozivamo sve poznanike, drugove, prijatelje, članove porodica, koji žele da nam daju podršku da sutra u 10 časova napravimo jedan masovniji skup na osnovu koga bi mogli natjerati upravu, odnosno Vladu RS da ispoštuje naše zahtjeve”, rekao je Marin.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.