Pecikoza: Sebija Izetbegović vodi državu

Vijesti 20. sep 201714:19 > 20:17
N1

Nezavisni političar u Skupštini Kantona Sarajevo i tekstopisac Fahrudin Pecikoza u Pressingu na N1 televiziji prokomentarisao je mogućnost kandidature Sebije Izetbegović za člana Predsjedništva BiH na općim izborima naredne godine.

Sve patriote u ovoj zemlji navijaju da SDA kandiduje Sebiju Izetbegović. To bi bilo samoubistvo iz zasjede i potop SDA. Ako je kandiduju to će biti ogromno slavlje u SDP-u i u cijeloj opoziciji. To je žena koja će dokrajčiti SDA, a stranka se neće oporaviti od njenog djelovanja“, rekao je Pecikoza.

Bakir Izetbegović i Elmedin Konaković su kazali da je ona uspješna menadžerica.

To je tako surovo što su rekli. Biti uspješan menadžer na KCUS-u gdje je smanjenje troškova kada ti umre pacijent prvi dan, to je najveći uspjeh bolnice. KCUS treba liječiti ljude i produžiti život pacijentu. Što se čovjek duže liječi, veći su troškovi. Oni nisu tu da štede pare, već da liječe ljude. Ušteda je kada uskratiš liječenje ljudima, a tako se najviše štede pare“, rekao je Pecikoza.

On je istakao da je menadžment KCUS-a rastjerao 30 najvećih stručnjaka u regionu.

Za takvu osobu reći da je dobar menadžer je van pameti.

Gost Pressinga je kazao da ne može vjerovati da ljudi šute nakon onoga što se dogodilo Gavrankapetanoviću, Kuliću i ostalim doktorima.

Ne mogu vjerovati da šuti reis i da nije stao u zaštitu čovjeka koji je u ratu spasio tolike živote, uradio hiljade operacije, ne mogu vjerovati da šute boračke organizacije.”

Pecikoza smatra da će Sebija Izetbegović biti šta poželi.

Ona trenutno vodi državu. Bakir je pametan, ali on radi sve što ona kaže. Ona se kandidovala za direktora KCUS-a. Koliko je bilo protukandidata? Nije ih bilo. Pa kakav je to konkurs, to ima samo u Rumuniji dok je bio Čaušesku. Na mjesto direktora KCUS-a se prijavi jedan kandidat, a kada se raspiše mjesto za čistačicu se prijavi 200 osoba. Je li hoće reći da svi žele biti čistači, a da niko neće da bude direktor“, zapitao se Pecikoza.

Komentarišući situaciju oko prof. dr. Ismeta Gavrankapetanović, gost Pressinga je rekao:

Jedan od razloga koji je KCUS naveo za Ismeta Gavrankapetanovića je da mu je istekao ugovor. Istekao je i Messiju ugovor, pa je li ga Barcelona otjerala? Nisu ga otjerali, nego se bore za njega. Zamisltie kakve gluposto serviraju.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.