PDP: Dodik u potpunosti izgubio kompas

Vijesti 22. sep 201717:58 > 18:03
Srna

"Glumeći lažnog patriotu Milorad Dodik je u potpunosti izgubio kompas. U želji da dokaže da je veliki čuvar Republike Srpske i da opravda svoje i SNSD-ove ne baš patriotske poteze iz prošlosti, a koji sada dolaze na naplatu Republici Srpskoj, Dodik ne preza da kao zvijer napada sve redom, koji nisu njegovi istomišljenici., stoji u saopćenju PDP-a.

“Nova meta za Dodikove rafalne napade je Mladen Ivanić, za kojeg i javnost, a i on lično zna kakve političke poteze je samo u posljednjoj godini povukao u korist Republike Srpske. Tužno je što nismo imali priliku da vidimo kako predstavnici SNSD čuvaju Republiku Srpsku u zajedničkim institucijama. Upravo oni su prenijeli desetine nadležnosti na BiH i upravo oni su potpisali da BiH ide u NATO”, stoji u saopćenju PDP-a.

“Zato su predstavnicima Republike Srpske danas potrebne cirkuske vještine da ublaže posljedice njihove vlasti i sačuvaju obraz Republici Srpskoj. Mladen Ivanić je, i to javnost odlično zna, obraz Republike Srpske sačuvao, što od Dodika nećemo vidjeti”, navode iz ove partije.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da “član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić nikada nije bio dio nijedne snažne odluke u korist RS i da su sve njegove odluke bile štetne po državu i narod, te bi bilo dobro da bar javno ne morališe, jer u RS žive ljudi koji dobro pamte”.

“Tri godine na mjestu srpskog člana Predsjedništva Ivanić je potrošio za uhljebljenje partijskog kadra, a glavna uloga mu je da čuva prazno mjesto srpskog člana Predsjedništva i na taj način pomaže Sarajevu, isto kao što je ne dajući podršku referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH direktno pomogao Sarajevu da profitira na ovom pitanju”, istakao je Dodik u izjavi Srni, komentarišući Ivanićeve posljednje istupe u javnosti.

Dodik je rekao da bi se možda nešto i moglo konkretnije komentarisati da je Ivanić bilo šta uradio suštinski bitno sa mjesta člana Predsjedništva iz Republike Srpske, ali da ovako ne preostaje ništa drugo nego ići za njim i govoriti šta sve nije uradio da zaštiti interese RS.

“Stari politički kalkulant, spekulant i kukavica danas nekome drži slovo o kukavičluku nakon što su listom svi, na čelu s njim, pobjegli i od odluke o referendumu o Sudu i Tužilaštvu i od pomisli da se izjasnimo o budućnosti Republike Srpske, nakon što su svi, opet na čelu sa njim, dali sve od sebe da propadne referendum o Danu Republike, što na njihovu žalost narod nije dozvolio”, istakao je predsjednik Srpske.

Koliko je uspješan i koliko vodi računa o Republici Srpskoj, kaže Dodik, vidjelo se i juče kada je opet “prespavao” sjednicu Predsjedništva BiH i propustio da u platformi koja se našla pred Generalnom skupštinom UN bude navedeno da u BiH nema konsenzusa o NATO-u.

“Ako nije prespavao onda se postavlja pitanje da li je Ivanić, poznati kalkulant, vojno neutralan u Banjaluci, a u Sarajevu i Briselu i te kako agilan na ubrzavanju puta BiH u NATO”, naveo je Dodik.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.